Dobband Curling 2019

Ook de Dobband doet mee aan de curling wedstrijden die wordt gehouden tijdens Uden On Ice. Hans Brouwers, Theo Daanen, Philip Jamlean en Harrie van Genugten vertegenwoordigen de Dobband op de eerste avond. Maandagavond 16 December 2019, behoorden we bij de laatste acht teams. Op 23 december 2019 gaan we er weer voor. Vanaf 19.15 uur stonden we weer op het ijs. Het team bestond uit Hans Brouwers, Philip Jamlean, Jos Peters en Chris van Haandel. Helaas verliepen de curling wedstrijden niet in ons voordeel. Hoewel we tegen elke tegenstander een punt pakte, kwamen we in de verliezersronde terecht. Ook deze ronde kwamen we niet door. Op 30 december 2019 speelde we onze laatste wedstrijden. Met Hans Brouwers, Philip Jamlean, Chris van Haandel en Harrie van Genugten wonnen we in de eerste ronde alle wedstrijden. In de winnaarsronde verloren we op 0.9mm. Anders waren we doorgestoten naar de kwart finales. Jammer, volgend jaar meer succes.

De spelregels

Een curlingteam bestaat uit vier personen. Tijdens de toernooien spelen we curling met een knipoog. Dit wil zeggen dat we niet helemaal spelen met de officiële spelregels en spelmaterialen. Het is een combinatie van curling, jeu de boules en bowlen. Iedereen kan het, zelfs wanneer je nog nooit van curling hebt gehoord!
Vol trots presenteren we ook onze sponsor UDO. We zijn erg blij met hun bijdrage aan het curlingtoernooi tijdens deze editie van Uden on ice.

(meer info volgt)