Benefietconcert in De Pul voor Boerderij in Ghana.

Op initiatief van Theo van den Boogaard wordt op zondag 15 maart een benefietconcert gehouden in De Pul met als titel: “Terug naar De Pul II”. Drie Udense bands, die hun oorsprong hebben in De Pul, treden belangeloos op, te weten: DOB band, Specs, &Friends. De opbrengst van het concert is bestemd voor de Stichting Rising Stars uit Nuenen. De Stichting ondersteunt een zorgboerderij voor kinderen met een verstandelijke beperking in Ghana.

Arie Regterschot, mede-organisator: “Het benefietconcert zal een feest van herkenning zijn voor de Pul-generatie van het eerste uur, maar ook jongere generaties zijn natuurlijk welkom. De drie Udense bands spelen muziek uit de jaren ’60-’70, zoals soulmuziek (Blues Brothers), rock and Roll (Rolling Stones) en Close Harmony (Bob Dylan).”
Een zus en zwager van Arie, Henny en Jaap Matser zetten zich met een stichting al vanaf 2005 in voor een zorgboerderij voor kinderen met een verstandelijke beperking in Ghana.
Henny: “In 2005 bezochten we een vriendin in Ghana, die daar vrijwilligerswerk deed. Daar ontmoetten wij een vrouw, die een opvang voor kinderen met een verstandelijke beperking wilde opzetten. Dat is op zich al heel bijzonder, want in Ghana wordt heel anders met deze kinderen omgegaan, tot aan verwaarlozing toe.”
Jaap: “Het sprak mij wel aan, omdat ik zelf in deze sector werkzaam was.” Eenmaal thuis liet het Henny en Jaap niet meer los en zij besloten om te helpen. “Wij kozen voor een samenwerking als gelijkwaardige partners. In Ghana richtte de initiatiefneemster de NGO Kings and Queens op en wij de stichting Rising Stars”, aldus Jaap en Henny.

Hard werken
Van 2007 tot 2012 werden de kinderen opgevangen in een oud huurhuis, vanaf 2012 betrokken zij een nieuwe woonvoorziening. Jaap: “Inmiddels is er een zorgboerderij gekomen met vleesvarkens en kippen, zodat op den duur de opvang van de kinderen volledig zelf bekostigd kan worden. De kinderen werken naar vermogen mee in de huishouding en op de boerderij. Daarnaast krijgen zij dagbesteding en educatie op maat aangeboden. Wij werken intussen samen met Wilde Ganzen en hebben gezamenlijk de zorgboerderij van zonne-energie voorzien, zodat het probleem van rantsoenering van elektriciteit en de hoge verbruikskosten is opgelost.” Henny en Jaap werken hard voor hun stichting. “Eenmaal per twee jaar werken wij in Ghana een paar weken mee. Voor onze stichting zijn wij bezig met fondsenwerving en werving van donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Wij staan tien maal per jaar op markten om kunstnijverheidsproducten uit Ghana te verkopen. Wij doen samen met de organisatie in Ghana de PR en communicatie, maken plannen en begrotingen, wij geven presentaties en doen aan relatiebeheer en netwerken”, sommen Jaap en Henny hun werkzaamheden voor de stichting op.

Kaartverkoop
Het benefietconcert in De Pul is van 15.30 tot 18.30 uur met een nazit tot 20.00 uur. Kaarten à 5 euro zijn in de voorverkoop te bestellen via de website van De Pul. Aan de zaal zijn de kosten 7.50 euro.

Tekst: Ankh van Burk
Bron: Udens Weekblad