Benefietconcert Udense bands (2)

Oude tijden herleven alsop zondag 15 maart om 15,00 uur drie Udense bands aantreden in De Pul voor een benefietconcert. Optredens worden verzorgd door DOB Band, &Friends en The Specs. De opbrengst van dit benefietconcert is bestemd voor een zorgboerderij in Ghana waar kinderen met een verstandelijke beperking opgevangen worden en waar hen een zinvolle dagbesteding geboden wordt.

Met de titel “Terug naar de Pul II” – in 2017 was er al eens een evenement met die titel – hopen de organisatoren, Theo van den Boogaart en Arie Regterschot, vooral publiek te trekken onder de bezoekers uit de begintijd van De Pul. “De drie Udense bands die komen spelen brengen voornamelijk muziek uit de begintijd van De Pul ten gehore, dus kan het een feest van herkenning worden voor de generatie van toen, maar wij hopen ook, dat het een mooie aangelegenheid is om elkaar weer eens te ontmoeten en bij te praten over toen en nu”, leggen Theo en Arie uit. “Mede daarom is er na afloop van de optredens nog een nazit van 18.30 tot 20.00 uur.”

De DOB Band
De DOB Band begon als dweilorkest Drinke of Bloaze in de tachtiger jaren. Nu is het gezelschap uitgegroeid tot een soul- en bluesband, die doordrenkt met een eigen sausje muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 speelt. Van the Stones tot Joe Cocker en The Beatles. Strakke drums, opzwepende conga’s, bas. klaterende toetsen, soms accordeon, maar altijd twee gitaristen. Samen met negen blazers en diverse zangers is hun optreden niet altijd een feest vóór het podium, maar ook erop.

& Friends
& Friends speelt sinds twee jaar weer samen. De band vindt zijn oorsprong bij de start van De Pul, toen een van de leden, Mario van der Linden, in de kelder speelde. Kort daarna werd ‘Paranoid’ opgericht dat zo’n drie jaar bestaan heeft. Alphons Arts: “Bij de Reünie ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van De Pul kwamen de oude tijden weer terug. Dat was zo leuk dat we weer een band zijn gaan vormen.” &Friends repeteert eenmaal per maand in Soos Plock en is de afgelopen twee jaar vijfmaal opgetreden ten behoeve van een project in India dat 2000 euro heeft opgebracht.
&Friends brengt het repertoire van Bob Dylan en Jackson Browne naar De Pul.

The Specs
The Specs traden begin jaren zestig veelvuldig op in het uitgaanscircuit en jongerensozen in Brabant. De groep, ooit opgericht in de Kapelstraat met de naam ‘Mary and the Sunspectacles’, veranderde haar naam al snel in ‘The Specs”. Het thuishonk van de band werd toendertijd Soos ’t Keldertje. Het hoogtepunt kwam toen The Specs het voorprogramma mochten verzorgen van The Pretty Things in de veilinghallen in Tiel. Met de muziek van The Kinks, The Rolling Stones, The Pretty Things en The Byrds treedt de band nog steeds op.

Kaartverkoop
Kaarten zijn voor 5 euro in de voorverkoop te verkrijgen via de website van De Pul. Aan de zaal kosten de kaarten 7.50 euro.

(Tekst: Ankh van Burk. Bron: Het Udens Weekblad.)