DOBweekend Elburg 2017

Hans Brouwers, Hans van Daalen en Tijn Geurts hadden dit jaar de taak om een DOB weekend te organiseren. 9 en 10 september (2e weekend september) brachten zij ons naar Elburg. We vertrokken rond 9.00 uur naar Elburg. Vanuit Uden ongeveer anderhalf uur rijden.
Elburg is in de oude kern nog steeds het vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. Het oude vestingstadje Elburg is al een bezienswaardigheid op zich. De stad (250 bij 350 meter) heeft nog steeds zijn middeleeuwse rechthoekige stratenplan en is omringd door prachtige wallen,visrijke grachten en stukken stadsmuur.
We parkeren aan de rand van het stadje onze auto en gaan naar Hotel Elburg. We treffen het want op deze dag is het de Nationale monumentendag. Er zijn veel feestelijkheden in deze plaats waaronder een oldtimershow tractoren.
We begeven ons naar de haven waar we een rondvaart hebben met botter ST16. Na deze rondvaart op het veluwemeer gaan we lunchen in hotel ’t Olde Regthuys.
Hierna doen enkele Dobbers een stadswandeling en de overgebleven Dobbers gaan naar Museumsmederij ‘De Hoefhamer’. Beide groepen eindigen in Restaurant Den Herberg aan de haven. Voordat we gaan dineren wonen we de finale bij van de Shantykorenwedstrijd.
Na het diner in hotel ’t Olde Regthuys zijn we naar een cafe langs ons hotel gegaan.
De volgende ochtend verlaten we Elburg en bezoeken wij het Nationaal Militair Museum in Soest. In de grote zaal met dertien meter hoge glazen muren vind je tanks, vliegtuigen enz.. Wij bekijken deze stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en dwalen zo door het complete Arsenaal. Er zijn diverse oorlogstuig te bewonderen. We sloten de reis af in Cafe Sergeant Pepper in Uden.